koniec Slovensko – Švédsko
3:0
(2:0)
Komentuje: Jakub Kocourek
 
Podarilo sa. Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov svoju úlohu pri postupovej misii do semifinále majstrovstiev Európy tejto vekovej kategórie zvládli. Švédsko jasne predčili, zdolali ho po góloch Martina Chriena, Jaroslava Mihalíka a Ľubomíra Šatku 3:0. Rovnakým výsledkom však v súbežne hranom stretnutí však zvíťazilo aj Anglicko nad Poľskom, a tak si naši mladíci budú musieť na definitívu postupu medzi najlepšiu štvoricu ešte počkať. Postúpiť môžu ako najlepší tím z druhých miest, či sa im to aj podarí sa možno dozvieme až v sobotu, keď sa končí skupinová fáza šampionátu. Ja vám pre dnešok už ďakujem za pozornosť a držte palce, aby to slovenským sokolíkom vyšlo! Prenosom vás sprevádzal Jakub Kocourek!
 
90+3
Koniec zápasu.
 
90+3
Tak to je obrovská škoda! Slováci znova uspali svojho súpera, Albert Rusnák vyzval na center Ľubomíra Šatku, ktorého prízemný center len tesne minul Pavol Šafranko!
 
90+2
Záver zápasu Slováci zatiaľ absolútne kontrolujú, keď si medzi sebou vymieňa loptu defenzívna štvorica, do kombinácie sa zapája aj Stanislav Lobotka.
 
90+1
V týchto momentoch už plynie trojminútový nadstavený čas v druhom polčase dnešného stretnutia.
 
90
V závere riadnej hracej doby prichádza posledné striedanie slovenských sokolíkov, ktoré je aj posledným striedaním v celom zápase. Pre dnešok dohral strelec nášho druhého gólu Jaroslav Mihalík, ktorý prepúšťa svoje miesto Lukášovi Haraslínovi.
 
89
Linus Wahlqvist už tak trochu aj bezradne len nakopol vysokú loptu do pokutového územia, kde si to bez najmenších problémov postrážil Adrián Chovan. Na opačnej strane sa na zemi po súboji s Franzom Brorssonom ocitol na zemi Pavol Šafranko.
 
88
Zo štandardnej situácie centroval Albert Rusnák, v tomto prípade však lopta z jeho pravačky len preplachtila vedľa brány Antona Cajtofta.
 
87
Tak toto bolo od Linusa Wahlqvista veľmi škaredé. Ten totiž mimoriadne nepríjemne zasiahol Stanislava Lobotku, ktorý so toho dnes už poriadne veľ vytrpel. Švédsky obranca vidí žltú kartu.
 
86
Ďalšie striedanie Slovákov. Z ihriska odchádza Matúš Bero a na ihrisku sa znova v pozícii náhradníka objavuje László Bénes.
 
84
Kerim Mrabti teraz oklamal dvojicu Slovákov, následnou prihrávkou do pokutového územia však našiel v postavení mimo hry Carlosa Strandberga.
 
82
Stanislav Lobotka síce nie je na ihrisku príliš vidieť, no pre slovenský tím odvádza nedoceniteľnú robotu. Tentokrát si vypýtal útočný faul od striedajúceho Muamera Tankovića.
 
81
Sám Pavol Šafranko sa následne o pár sekúnd ocitol v pokutovom území, kde však trochu zbytočne ešte prestrkával loptu na Matúša Bera.
 
80
Dobrá práca Pavla Šafranka, ktorý sa pustil mimo švédskeho pokutového územia do súboja proti Antonovi Cajtoftovi, vybojoval z toho autové vhadzovanie pre náš tím.
 
79
Slovenskí futbalisti sa v posledných desiatkach sekúnd bránia stále stúpajúcemu tlaku svojho súpera, Švédi teraz rozohrávali niekoľko rohových kopov.
 
78
Švédski mladíci v týchto momentoch poriadne zatlačili Slovákov. Tentokrát sme mali aj trochu šťastia, keď Carlos Strandberg v priebehu pár sekúnd spálil dve stopercentné príležitosti. Pri tej prvej bol napokon v postavení mimo hry, v tej druhej po chybe našej defenzívy dobre zasiahol Adrián Chovan.
 
77
Skvelý Adrián Chovan znova podržal slovenský tím! Po pomerne šťastnej akcii sa lopta dostala do tesnej blízkosti našej bránky, kde strieľal Joel Asoro, avšak Chovan predviedol ďalší skvelý zákrok!
 
76
Albert Rusnák poslal z pravej strany na zadnú žrď zaujímavú loptu, Jaroslav Mihalík však bol v mimoriadne náročnej pozícii na to, aby nasmeroval loptu do siete.
 
75
Pred zápasom sa hovorilo skôr o šachovej taktickej partii medzi Slovenskom a Švédskom, zverenci Pavla Hapala však dnes na ihrisku Švédom takmer nič nedovoľujú a kráčajú za absolútne zasläženým triumfom.
 
73
Slovensko dalo gól!
Center Martina Chriena síce ešte žiadneho zo slovenských futbalistov nenašiel, do odrazenej lopty sa však po priťuknutí od Matúša Bera oprel ĽUBOMÍR ŠATKA, ktorý zvyšuje už na 3:0!